Spilleregler dart
"No Drama, just darts"
Business picture

Spilleregler for dart

Spilleregler dart / Generelle dartregler

Hver spiller har tre piler, som denne spiller kaster, hver gang det er spillerens tur. Alle pile skal kastes bagved kastelinjen (spillere må ikke læne sig ind over kasterlinjen) inden, pilene indsamles og pointgøres op. Når spilleren er bagved kastelinjen må næste spiller begynde sit spil.

Kastelinje: 237 cm (7,9 1/4") fra væg
Bull skal placeres 173 cm fra gulvet

I elektronisk dart er kastelinjen dog: 244 cm (8,0")

Næste spiller venter bagved kastelinjen til efter modspilleren har hentet sine pile og gået retur bagved kastelinjen. Dette er både en sikkerhedsregel samt for, at modspiller ikke blokere for det fulde udsyn til dartskiven.

staple free bristle dartskive
Dartregler: Hvem skal starte?
Almindeligt træningsspil kan afgøres ved, at hver spiller kaster en dart. Den, der rammer nærmest bull, starter. Denne form for afgørelse kaldes "middle for diddle".

Der kan spilles mange forskellige spil dart på en standart bristol-dartskive. Det suværent mest populære dartspil er 501; men spil som Cricket/Mickey Mouse, 301, Kloden Rundt m.f.


Dart 501

Dart spilles normalt med 3 darts (pile). Hver spiller har på skift et kast. Et kast er benævnelsen for tre darts - altså i virkeligheden 3 kast.

Reglerne for 501 er meget simple. I de fleste turneringer får hver spiller 501 point, og så gælder det om at komme ned på præcis 0 med så få darts som muligt. Den der bruger færrest darts har vundet. Det kan være nok så svært.

Den sidste dart skal placeres i en double eller i bullseye. En hel match kan for eksempel gå som "bedst af 3 eller 5 sæt".

420 dart træningsspil

Et godt spil til, at træne afslutning af 501 (301, 701 m.f.) er spillet: 420. Du skal kun skyde imod dobbeltfelter på dartskiven, de dobbeltfelter som benyttes til, at afslutte et spil 501.Start med, at kaste imod Dobbelt 1, efter tre pile imod Dobbelt 1, fortsætter du til Dobbelt 2, 3, 4. De scorede point trækkes fra de 420 og det gælder om, at have så få point tilbage. De sidste tre pile kastes imod Bull. - Hvis du går i 0, så kan du leve af, at spille dart.

Cricket/Mickey Mouse dart

I USA kaldes spillet ofte Cricket mens det i Danmark ofte bliver kaldt Mickey Mouse. Der spilles kun på numrene fra 15 - 20, Double, Triple samt bull og bullseye. Det gælder om først, at ramme hvert nummer tre gange. En dobbel tælles for to gange mens en pil i tripple tæller for alle tre gange.

For nye spillere er Mickey Mouse et dartspil, der kan give en masse konkurrenceerfaring, træning i at ramme udvalgte felter.

Når et tal rammes markeres det på spilletavlen med en skråsteg (/), anden gang laves stregen den modsatte vej sådan, der dannes et (X) og ved tredje pil laves en ring (0) omkring X'et.

Mere omkring dart


dartspil dartskive

Dart citater

  • You don’t have to be sly to hit the bullseye
  • Bullseye or Goodbye
  • Slave To The Bullseye

Adresse

Darts Corner - UK Dart Shop

SpilDart.com
Hjemmebane 180
5000 Odense

Telefon: +45 180 45 180