Spil Dart
"No Drama, just darts"
Business picture

Hvilken dartskive skal jeg købe

Måske bliver du overvællet af det store udvalg af dartskiver, der findes; men hvis du ønsker, at spille dart mere end 5 minutter, så er udvalget meget overskueligt, idet de fleste dartskiver er af for ringe stand.

Du skal vælge en dartskive af sisal, sådan at dartskiven ikke ødelægges af hvert pilekast, hvilket sker med dartskiver af papir og træ.

staple free bristle dartskive
Du skal vælge en staple free dartskive, hvilket betyder, at trådnettet (engelsk: spider) sidder godt fast nede i dartskiven modsat en spider af runde tråde, der er hæftet fast oven på dartskiven. Både de tynderen tråde og de manglende hæftninger gør, at der er mindre metal, som dartpilene kan ramme og dermed forsage bouceout og give en dårligere dartscore.

I skrivende skrivende stund (2016) koster en god dartskive 449 kr. og op. En Winmau Blade 4 er et rigtigt godt valg til begynderen, der ønsker, at spille dart nogle gange om ugen. Winmau Blade 4 Dua-Core er - i mine øjne - pænere end Winmau Blade 4 og den har nogle kvalitetsmæssige fordele. Dual-Core modellen koster 100 kr mere, som der kan spares væk til begynderen.

Der er også andre gode dartskiver som: SHOT! Bandit Plus og Bull´s Advantage X-TRA.

Sisal staple free bristle dartskive

Alle gode dartskiver er bristle dartskiver og laves af kvalitet sisal-agave (plantefibre). Modsat dartskiver af papir og træ, som får huller i dartskiven når dartpile rammer, så vil plantefibrene flytte sig når pilene rammer og dermed ikke skade dartskive i nær samme omfang. En kvalitets darskive af sisal vil holde flere år, selv ved daglig spil på dartskiven.

Køb kun Staple Free dartskiver. Staple Free betyder, at mindre ståltråd som er i vejen på dartskiven, hvilket giver en større overflade for dartpile, at ramme plantefibrene og dermed igen færre dartpile, som falder på gulvet.

Dartskabe og kvajeringe

Den korrekte størrelse på en dartskive er en diameter på 45,5 cm. hvilket vist også er størrelsen på alle bristle dartskriver. Der er dog desværre selv bilige skriver af træ samt papriskiver som er mindre.

Desværre rammer spillerne ikke altid dartskiven; men området uden om dartskiven. Hvis der ingen beskyttelse er, så er det vægen der rammes (hæng ikke dartskive på en dør). Det skal stærkt anbefales, at placere en kvajering unden om dartskiven. Denne bestykker vægen og det gør ofte, at dartskiven (/dit setup) ser endnu bedre ud. Det ser rigtig godt ud med en gummikvajering - men desværre kun sålænge, at ingen pile har ramt skiven. Såsnart man rammer ved siden af opstår der tydelige huller i gummiet og det bliver meget hurtigt grimt. - Den billigere skumgummiring uden glat overflade er længere i længere tid.


Der findes også mange smukke dartskabe, nogle dartskabe kan købes masseproducerede fra store fabrikker, andre kan købes hos tømre, snedkere og andre med evner inden for træarbejde... og du kan lave din egen.

Til begyndere anbefales det dog, at benytte kvareringe i stedet for dartskabe indtil at du og dem du spiller med ALTID rammer dartskiven. Blot en enkelt pil på afveje kan ødelægge et smukt dartskab. - Men dartskabe har sine fordele. Fx er der mange smukke, et dartskab kan beskytte din dartskive imod sollys og et godt dartskab har ofte plads til opbevaring af nogle pile, fligts, skafter og andet udstyr.

Den optimale dartskive

Dart står ikke stille. Der sker forbedring i dartbræt, pile og en engelsk matematiker - David Percy - har udviklet et nyt nummersystem, der fordeler talene mere optimalt. Bl.a. er alle sorte felter med lige numre, mens alle hvide er ulige. Altså skiftevis: lige, ulige.

optimal dartskive
På en gammel dartskive er der et stort område i buden af skiven med fire ulige numre side om side (7, 19, 3, 17), hvilket gør det meget nemt, at kaste i det område og dermed sikre sig et ulige tal, når man mangler et sådant i en spil dart.

Jeg er vild med den nye dartskive, desværre er fabrikanterne (og dartsillerne?) meget konservative der ikke tør det bedste for dartspillet.

Mere omkring dart


dartspil dartskive

Dart citater

  • You don´t have to be sly to hit the bullseye
  • Bullseye or Goodbye
  • Slave To The Bullseye

Adresse

Darts Corner - UK Dart Shop

SpilDart.com
Hjemmebane 180
5000 Odense

Telefon: +45 180 45 180